Cadouri dulci de Ziua Copilului
Monique Couture Desserts – cofetarie pentru intreaga familie
Cu mic, cu mare, asteptam in fiecare an Ziua Copilului cu nerabdare, caci, in fiecare dintre noi, mai este, cu siguranta, o parte de copilarie in care ne dam voie sa fim liberi si sa facem ce ne trece prin cap, fara a ne gandi la consecinte sau ca vom fi judecati.
Ca niste copii ce suntem, cu totii iubim dulciurile si prajiturile si ne dorim, din cand in cand, sa fim rasfatati cu un desert, sub orice forma ar fi el: biscuiti, rulade, torturi, tarte si lista poate continua muuuult. Si ce zi poate fi mai potrivita pentru un asemenea rasfat daca nu chiar 1 iunie – Ziua Copilului?
Anul acesta, eu si Andrei am furat startul si, desi urmam o dieta care nu ne permite sa consumam zahar, am facut o mica exceptie si am sarbatorit Ziua Copilului in avans, cu niste prajituri delicioase de la Monique Couture Deseerts, o cofetarie cu produse custom de tip fine dining 100% romaneasca.
Fondatoarea brandului este Monica Popescu, bineinteles, o mare iubitoare de tot ceea ce inseamna produse de cofetarie inca din copilarie. Desi la inceputul carierei Monica a cochetat cu stilismul, apoi a fost traducator, a decis, in timp, ca vrea sa se intoarca la marea ei pasiune: produsele de cofetarie.
Asadar, s-a inscris la un curs de cofetar-patiser unde a descoperit si a invatat tainele realizarii unui desert bun, de calitate, iar practica a urmat-o intr-un laborator unde se foloseau doar ingrediente naturale, ingrediente pe care le regasim si astazi in produsele preparate de Monica: atat ingrediente naturale romanesti (oua, faina, unt gras, fructe proaspete de la piata), cat si profesionale (ciocolata belgiana, cacao, frisca).
Asa cum Monica ne-a povestit, cariera ei in domeniul cofetariei a inceput la scurt timp dupa terminarea cursului:
“La cateva luni dupa terminarea cursului am inceput sa testez retete: incercam tot felul de cookies, briose, rulade, mousse-uri, Cum nu le puteam manca pe toate, am inceput sa le ofer amicilor mei, iar reactiile lor erau dintre cele mai entuziaste. Nu ma asteptam sa le placa asa de mult, a fost o surpriza totala pentru mine. Cam atunci am inceput sa simt ca imi place enorm ceea ce fac si observam ca finalul fiecarei zile ma gasea, -desi obosita-, foarte implinita. Nu ma mai saturam de frisca pufoasa si delicata, textura matasoasa a ciocolatei, untul cremos, esentele pure; la fel simt si acum. Apoi, au dorit deserturi pentru anumite evenimente, si, incet, incet am realizat ca pot dezvolta un business cu deserturi create din ingrediente naturale. Si din toamna acestui an am planuri mari, intentionez sa ma extind si spre zona de candy bar si evenimente mari.”
Noi am incercat deserturile din colectia de vara #summerjoy si am fost incantati de gustul fresh al ruladei cu ciocolata alba si capsune, al biscuitilor cu scortisoara si al vestitei Pavlova cu piersici si fulgi de migdala, pe care vi le recomandam si voua!
Asa ca, daca nu aveti chef sau inspiratie pentru pregatit acasa un desert pentru 1 iunie, o gasiti pe Monica si ale ei delicioase prajituri pe pagina de Facebook Monique Couture Deserts.