Reteta Quiche mixt
De vreo 2 ani incoace, mama ne tot gateste un quiche delicios, a carui reteta a adaptat-o in timp, pana a ajuns la perfectiune😁. Ceea ce ne place mult la quiche este faptul ca este un fel de mancare ce poate fi servit atat la micul dejun, cat si la pranz sau cina, ca aperitiv si, de ce nu, ca gustare, la birou sau in excursii.
Toti cei care au gustat din quiche-ul mamei s-au indragostit la prima degustare si au cerut reteta, asa ca, ne-am conformat si astazi o facem publica 🤭.
Ingrediente pentru quiche mixt:
- 4 oua
- 2 linguri smantana
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita praf de copt
- 100 grame faina
- 150 grame cascaval ras
- 150 grame sunca presata, tocata marunt
- ½ ardei gras rosu, tocat marunt
- Cateva masline tocate marunt
- 1 morcov ras
- Sare, piper
Cum se prepara:
Se prepara super rapid si usor. Se amesteca, pana la omogenizare, intr-un bol, ouale batute, smantana, uleiul, faina, morcovul ras si praful de copt. Apoi se adauga sunca presata tocata marunt, cascavalul ras, maslinele si ardeiul, sare si piper dupa gust. Se incalzeste cuptorul la 180-200 de grade, se adauga continutul in forme de briosa sau in tava tapetata cu hartie de copt, apoi se lasa la copt timp de 40-45 de minute, pana se rumeneste.
Pofta buna!