Romane politiste care te tin cu sufletul la gura

Patru romane politiste de Agatha Christie

De ceva vreme, mi-am descoperit pasiunea pentru romanele politiste, care implica multa actiune, crime, suspans si interventia unor detectivi. Ce-i drept, de mica am avut o intuitie foarte dezvoltata, mi-a placut sa despic firul in 4, sa analizez, sa fac legaturi (culmea, sa imi si iasa :)), insa nu am patruns pana acum in lumea novelisticii politiste.

Probabil ati ghicit deja spre operele carui autor mi-am indreptat atentia: este vorba de Agatha Christie, cea mai vanduta scriitoare a tuturor timpurilor, printre romanele sale numarandu-se si binecunoscutul best-seller “Crima din Orient Express”.  Cele mai multe dintre operele Agathei Christie sunt focalizate pe descoperirea unuia sau a mai multor criminali, mediul social fiind acela al clasei de mijloc sau bogate engleze. De obicei, un detectiv se ocupa de rezolvarea cazului, mai exact cele doua personaje nelipsite din cartile Agathei, Hercule Poirot si Miss Marple.

Desi am citit pana acum vreo 8 carti din portofoliul Agathei Christie, vi le voi prezenta pe 4 dintre acestea, cele care mi-au atras atentia in mod deosebit si m-au facut sa le citesc pe nerasuflate.

Ceasurile-Agatha Christie

Ceasurile – un roman ce prezinta povestea Sheilei Webb, o dactilografa liber-profesionista, care se gaseste prinsa in mijlocul unei crime in timp ce soseste la Wilbraham Crescent, pentru a se ocupa de slujba pentru care a fost angajata. De aici incep misterul si investigatiile, presupunerile si suspansul. Cine sa fie oare autorul crimei? Hercule Poirot va deslusi cazul, iar finalul este unul pe cat se poate de neasteptat.

 

 

Conacul dintre dealuri - Agatha Christie

Conacul dintre dealuri – avem de-a face cu medicul John Christow, care pleaca impreuna cu sotia la conacul dintre dealuri, pentru a-si petrece acolo weekendul alaturi de prieteni. Numai ca intreaga actiune capata o intorsatura neasteptata, doctorul este gasit ucis pe marginea piscinei, sotia sa este alaturi tinand in mana un pistol, iar gazdele si ceilalti oaspeti ai conacului sosesc suspect de repede la locul crimei. Detectivul Hercule Poirot este si el invitat la conac si demareaza fara intarziere investigatiile, descoperind numeroase secrete si drame de familie. Si, bineinteles, si criminalul.

 

Trenul din Paddington - Agatha Christie

Trenul din Paddington – prezinta povestea unei crime ce are loc intr-un tren. O femeie este sugrumata si intreaga scena este surprinsa de o batrana, pasagera a unui tren aflat in paralel. Desi autoritatile nu ii dau crezare, detectiva Miss Marple asculta intreaga intamplare si reuseste sa solutioneze cazul  crimei din tren, al carei cadavru este gasit ulterior intr-un sarcofag din cadrul unui conac englezesc rupt direct din istorie. 

 

 

Noapte Nesfarsita - Agatha Christie

O noapte nesfarsita – Michael Rogers este un tanar inteligent, ambitios si atragator, dar lipsit de mijloacele financiare necesare pentru a-si duce telurile la indeplinire. El viseaza la o viata mai buna, la o casa frumoasa si la o femeie magnifica alaturi de care sa isi petreaca restul zilelor. Visul lui devine realitate in momentul in care o intalneste pe Elle, o bogata americanca pe care o ia imediat de sotie.Ei aleg sa isi construiasca o casa chiar in tinutul in care s-au cunoscut, ignorand insa avertismentele unei tiganci despre acel loc. Astfel, incep crimele si intamplarile ciudate, iar ultimele pagini din carte va vor tine intr-un maxim suspans. Garantat!

Cartile le-am comandat de pe www.libris.ro.

Lectura placuta!:)

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial