Glamping 4 Us – Descoperă farmecul glampingului la munte

Dacă ești în căutarea unei experiențe unice de cazare la munte, în mijlocul naturii, dar cu un confort și un stil aparte, atunci Glamping 4 Us din Toplița, județul Harghita, este destinația perfectă pentru tine.
Glamping 4 Us a luat naștere din dorința proprietarilor de a aduce în zona Toplița unități de cazare diferite, unice, care să îți ofere tot confortul de care ai nevoie pentru o vacanță reușită, chiar în mijlocul naturii. Aici poți experimenta frumusețea glampingului – camping dotat cu facilități moderne, precum încălzire în pardoseală (noi ne-am cazat în glamping în luna februarie și temperatura interioară a fost de 22 de grade), paturi confortabile, baie privată și o zonă mică pentru chicinetă, dar, în același timp, păstrand farmecul și conexiunea cu natura.


În timpul zilei, poți savura o cafea aromată pe terasa proprie a fiecărui glamping, în timp ce te bucuri de priveliștea încântătoare a munților. Sau poți porni în aventură, explorând frumusețile naturale din împrejurimi.
Glamping 4 Us găzduiește 5 astfel de unități de cazare și este situat la 3 km de centrul orașului Toplița și la numai 1,5 km de domeniul schiabil care include 1 pârtie de ski de dificultate medie, 2 pârtii de dificultate ușoară și o pârtie de sanie.


Ce poți face în Toplița și împrejurimi
Pe lângă pârtiile de ski, care reprezintă principalul punct de atracție din Toplița și care atrag, în plin sezon, peste 3000 de turiști pe zi, mai există și o pistă de tubing, un centru de echitație și, nu în ultimul rând, demnă de menționat, cea mai lungă pistă de bob din România- Bobul Alpine Coaster Toplița, cu o lungime de aproape 2 km. Pista are o secțiune de coborâre, cea mai mare parte prin pădure, sania ajungând până la viteza de 45 km/h și o secțiune de urcare lentă. Circuitul urcare-coborâre durează aproximativ 15 minute. Recomandarea lui Andrei este sa faci minim 3 ture 😊. Pe mine nu m-a tentat, așa că am așteptat cumințică pe margine.


Mănăstirea Toplița (Sfântul Proroc Ilie) este un alt obiectiv turistic destul de cunoscut în zonă – o mânăstire ortodoxă cu obște de călugari. Biserica Mănăstirii „Sfântul Proroc Ilie” a fost inițial ridicată din lemn de molid în anul 1847 de către preotul Gheorghe Ujică, împreună cu fiii săi, Ștefan și Ioan. Ea servea ca biserică parohială în comuna învecinată, Stânceni. După ce parohia Stânceni și-a construit o biserică nouă în 1910, Patriarhul Miron Cristea a adus biserica de lemn în Toplița și a reconstituit-o pe pământul său natal. Această acțiune a avut dublu scop: înființarea unei mănăstiri și salvarea unui important monument de arhitectură. Începând din 1923, s-au inițiat lucrările de construire a clopotniței, a clădirii stăreției, a clădirilor gospodărești și a împrejmuirii terenului, precum și plantarea de pomi și arbori ornamentali. Clădirea stăreției a fost construită folosind materialele casei în care s-a născut Patriarhul Miron Cristea. Pictura veche, anterior relocării bisericii, s-a deteriorat și a fost restaurată de pictorul Dimitrie Belizarie. Catapeteasma a fost refăcută, sculptată la München și pictată de către pictorul George Russu. Elementele originale, precum vechea catapeteasmă, cărțile de ritual scrise în chirilică și vechile icoane, sunt expuse în Muzeul Mănăstirii. Ulterior, biserica a fost dotată cu strane, mobilier, odoare, veșminte, trei clopote și cărți de ritual. Mânăstirea Toplița are în proprietate 16 ha de pâmânt și se întinde pe suprafața unei grădini superbe, cu mulți pomi, flori și spații verzi.

Ce mai poți face în zonă? Drumetii și excursii! Zona este ideală pentru iubitorii de drumeții, cu numeroase poteci și trasee montane ce oferă priveliști panoramice asupra Munților Harghita. Totodată, Toplița este renumită pentru izvoarele sale termale, unde poți petrece o zi relaxantă pentru a te răsfăța în apele sărate și minerale.


Și, la finalul acestui articol, nu puteam să nu vă lăsăm și o recomandare pentru servit masa. În Toplița, varietatea de restaurante nu este atât de mare, dar există locuri cu mâncare foarte bună, precum Baroc Pub și Pizza House, ambele ale aceluiași proprietar. Noi am mâncat de câteva ori la Baroc Pub și putem spune că am găsit acolo feluri de mâncare pe care nu le mai întâlnisem. De exemplu, specialitatea casei este cartoful umplut, un preparat absolut delicios, care vine într-o porție imensă. Și să nu uităm de papanași, cei mai buni pe care i-am mâncat vreodată 🙂 .

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook0