7 locuri care trebuie vizitate in Bucuresti

palatul parlamentului

Indiferent daca esti turist sau bucurestean, o escapada in Bucuresti este mereu un bun prilej pentru a descoperi frumusetile Micului Paris. Noi ti-am pregatit o lista cu 7 locuri din Bucuresti pe care le-am vizitat si ne-au placut, asa ca, de acum stii si tu unde sa mergi cand esti in pana de idei.

1.Libraria Carturesti-Carusel este, in momentul de fata, unul dintre cele mai uimitoare locuri din Bucuresti pe care nu trebuie sa-l ratezi. Libraria se afla in Centrul Vechi al Bucurestiului, pe strada Lipscani 55 si insumeaza 1000 de mp, fiind cea mai mare din Romania. Carturesti-Carusel iti pune la dispozitie o gama extrem de mare de carti, spatiu pentru lectura si socializare, galerie multimedia, spatiu pentru a servi masa, suveniuri si accesorii.

Carturesti Carusel
foto credit: Shutterstock

 

2.Centrul Vechi al Bucurestiului este un loc incarcat de istorie, cultura si distractie in acelasi timp. Dincolo de forfota numeroaselor terase si restaurante, in Centrul Istoric al Bucurestiului exista si o serie de detalii care bucura sufletul. Daca vei privi cu atentie cladiri precum Biserica Sf. Anton, Palatul CEC, Banca Nationala, Biserica Stavropoleos, vei observa o serie de simboluri, basoreliefuri si modele diverse, care, cu siguranta, iti vor incanta privirea.

Centrul Vechi Bucuresti
foto credit: Shutterstock

 

3.Ateneul Roman gazduieste cele mai importante concerte simfonice din Bucuresti si este situat pe Calea Victoriei, fiind o emblema nu numai pentru Bucuresti, ci pentru intreaga tara. Ateneul Roman a fost construit intre anii 1886-1888 dupa planurile arhitectului francez Albert Galleron si in prezent adaposteste si sediul Filarmonicii “George Enescu”. Fresca circulara de 70 de metri lungime din sala unde au loc concertele este de o veritabila frumusete si cuprinde cele mai importante scene din istoria spatiului carpato-danubiano-pontic de la luptele daco-romane incoace. Noi am fost la cateva concerte la Ateneu si am fost impresionati. Merita vizitat!

Ateneul Roman

 

 4.Palatul Parlamentului este unul dintre cele mai cunoscute edificii, atat din Romania, cat si din lume. Este situat in Piata Constitutiei, are 9 nivele la suprafata si alte 9 in subteran si, conform World Records Academy, Palatul Parlamentului este cea mai scumpa si cea mai grea cladire din lume, ocupa locul 1 in lume pentru cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil si locul 3 in lume din punct de vedere al volumului.

Palatul Parlamentului este un obiectiv turistic deosebit de important, punand la dispozitia celor care doresc sa il viziteze diferite tururi ghidate, de aproximativ 25 de persoane, prin salile cladirii, in subsol, dar si pe terasa, de unde se poate admira intreaga panorama a Bucurestiului. Accesul in Palatul Parlamentului este permis doar pe baza de buletin si in urma unui control similar cu cel din aeroport.

palatul parlamentului

5.Muzeul Recordurilor Romanesti din Bucuresti, situat in str. Parfumului 25-27,  este un muzeu privat, unic in lume, ce apartine arhitectului Ion Chirescu. Muzeul adaposteste o colectie impresionanta de fiare de calcat (35.000 de piese), de trivete (15.000 de piese), de timbre (50.000 de bucati), de aparate de fotografiat vintage (5000 de piese) si de tirbusoane (peste 30.000 de piese), motiv pentru care a fost inclus in Cartea Recordurilor.

Fiecare obiect din muzeu are o intreaga poveste in spate, de-a dreptul fascinanta, care iti este povestita de un ghid extrem de bine pregatit, pe parcursul intregii vizite.  Noi am organizat un eveniment acolo si am avut ocazia de a vedea muzeul pe indelete, o vizita dureaza aproximativ 2 ore si jumatate.

Muzeul Recordurilor Romanesti se poate vizita pe baza unei rezervari facute cu 48 de ore inainte, insa doar in grupuri organizate. Individual, muzeul se poate vizita in fiecare joi, intre orele 10:00 – 16:00.

Muzeul Recordurilor Romanesti

 

6.Muzeul Satului este un muzeu in aer liber, situat in zona de nord a capitalei, pe malul lacului Herastrau. Muzeul Satului aduce in prim plan viata traditionala din mediul rural, fiind un adevarat „sat”, cu monumente şi artefacte din sec. al XVII-lea, până la începutul sec. XX.Muzeul include 380 de cladiri reprezentative  provenite din importante zone etnografice, 250 000 de documente de arhiva despre viata traditionala, 60 000 de obiecte din colectiile de patrimoniu si atrage anual peste 500 000 de vizitatori, fiind deschis in fiecare zi.

Muzeul Satului
foto credit: Shutterstock

 

7.Parcul Herastrau este unul dintre cele mai frumoase parcuri din Bucuresti, ce iti ofera privelisti de neuitat, mai ales datorita lacului ce se intinde pe o mare parte din suprafata parcului. In Parcul Herastrau te poti bucura de o plimbare in aer liber sau/si cu hidrobicicleta pe lac si, de asemenea, te poti delecta cu o serie de bauturi si mancaruri alese la numeroasele terase si restaurante rafinate.

Parcul Herastrau
foto credit: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook0