SUTER PALACE Heritage Boutique Hotel – București

Suter Palace

De-a lungul timpului și de când am început să călătorim foarte mult cu proiecte pentru blog, ne-au fost acordate multe ocazii să fim impresionați de luxul și rafinamentul unor locații din România, însă experiența noastră la Suter Palace a fost cu adevărat memorabilă, mai ales că este un loc cu poveste.
Cu o istorie fascinantă ce se întinde pe aproape 120 de ani, clădirea Suter Palace, ce găzduiește astăzi SUTER PALACE Heritage Boutique Hotel, este considerată de vizitatori, oaspeți sau locuitori, o adevărată bijuterie arhitecturală. Acest loc a reușit să treacă testul timpului și să ne amintească de enorma valoare a patrimoniului capitalei României. Împreună cu frumusețea clădirii, povestea de dragoste dintre un elvețian și orașul care l-a găzduit continuă să strălucească.

Istoria fascinantă a Suter Palace
Suter Palace a trecut prin multe transformări, datorită grijii acordate de două familii de români, care au transformat clădirea în cel mai spectaculos hotel de 5 stele din București, respectiv din România. Aceasta este o poveste care combină eleganța și rafinamentul timpurilor trecute cu strălucirea și efervescența zilelor noastre, creând un loc de basm.
La sfârșitul secolului XIX, în 1890, regele Carol I a decis să îmbunătățească zona din apropierea Mitropoliei Române, incluzând reamenajarea mlaștinilor din jurul dealului Filaret și organizarea unei expoziții generale românești. Pentru a duce la îndeplinire acest proiect ambițios, regele a invitat doi prieteni elvețieni: Édouard Redont, arhitect peisagist, și Gustav Adolf Suter, arhitect însărcinat cu sistematizarea și construcția în zonă.
Gustav Adolf Suter, originar din Bale-Campagne, Elveția, s-a îndrăgostit de dealul Filaret și a achiziționat un domeniu aici. Între 1902 și 1906, Suter a construit pentru sine un mic palat pe cel mai înalt punct geografic al orașului, oferind o panoramă splendidă asupra Bucureștiului. Palatul a fost decorat cu mare atenție și eleganță, combinând stilul brâncovenesc cu elemente durabile și rafinate ale secolului al XIX-lea.

Transformarea și restaurarea
După multiple schimbări de proprietari și perioada comunistă, palatul a fost revendicat în 2001 și, aproape de ruină, în 2003, a fost achiziționat de o familie de investitori româno-germani care, cu un aport propriu de peste 4 milioane de euro și un efort de trei ani, a restaurat clădirea. În 2007, palatul a fost redeschis ca hotel boutique de 5 stele sub numele de Carol Parc Hotel.
În 2017, palatul și-a schimbat din nou proprietarii, o familie de antreprenori români, care au reconsolidat și redecorat interioarele, redeschizându-și porțile la sfârșitul anului 2018 sub numele SUTER PALACE Heritage Boutique Hotel. În 2019, hotelul a primit titlul de „Best Design Hotel” la Gala Termalia.

Candelabrul de la Suter Palace: Inima strălucitoare a hotelului
Inima hotelului Suter Palace este faimosul candelabru din cristal Murano, cel mai mare de acest fel din Europa, având peste 14 metri lungime și peste 2000 de tije de cristal. Inspirat de „Coloana Infinitului” a lui Constantin Brâncuși, această creație impresionează prin măiestria sa și este o atracție majoră pentru vizitatori.
Realizat de meșteșugari din Murano după un model original, candelabrul a fost asamblat inițial într-o catedrală abandonată înainte de a fi transportat în România. Astăzi, candelabrul este instalat în centrul scării elicoidale a hotelului, creând o coloană de lumină spectaculoasă.

Experiența noastră la Suter Palace
Așa cum vă povesteam la începutul articolului, cazarea la Suter Palace este o experiență în sine. Hotelul pune la dispoiziția oaspeților 17 camere și apartamente, fiecare amenajate diferit, într-un stil aparte. Noi am fost cazați în camera 203, Josephine, cunoscută și sub numele de Suter Signature Suite. Hotelul oferă o varietate de facilități pentru oaspeții săi, inclusiv un restaurant superb, parcare, spa și o mică sală de conferințe.

Restaurantul Gramont Société Gastronomique de la Suter Palace ne-a oferit o experiență multisenzorială de neuitat. Credem că a avea o experiență culinară unică și memorabilă implică toate simțurile, iar la Gramont, fiecare detaliu este orchestrat cu atenție pentru a crea o simfonie de experiențe senzoriale.
Am avut plăcerea să servim diverse preparate delicioase, cum ar fi pieptul de rață, salata cu vită și rulourile de dovlecel japonez cu legume. Fiecare fel de mâncare a fost pregătit cu pasiune și dedicare, oferindu-ne o explozie de arome și texturi de neuitat.

Suter Palace este cu adevărat o destinație de vis unde trecutul se întâlnește cu prezentul într-o armonie perfectă. Fiecare detaliu, de la candelabrul impresionant la camerele decorate cu gust, contribuie la o experiență de neuitat. Niciun alt hotel nu reușește să combine atât de bine rafinamentul istoric cu luxul modern, făcând din Suter Palace o destinație de neratat pentru orice vizitator al Bucureștiului.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook0