Top 8 Cofetării din București

Livrez fericire - cofetarie

Suntem iubitori de dulce și ne place să testăm diferite rețete, fie ele reinterpretate, moderne sau clasice, așa că ne-am propus să explorăm cele mai bune cofetării din București și să descoperim adevărate comori dulci. De la locuri cu tradiție și istorie, la cofetării moderne și instagramabile, am gustat prăjituri fine, torturi rafinate și delicii artizanale care ne-au încântat papilele gustative. Fiecare cofetărie are farmecul său unic și oferă experiențe de neuitat. Așa că, dacă ești în căutarea unui loc unde să te răsfeți cu ceva dulce, alătură-te nouă în această călătorie prin lumea deserturilor!

Casa Capșa
Casa Capșa are o istorie de peste 170 de ani în arta ciocolatei, rețetele autentice fiind păstrate până în ziua de astăzi de cofetari din familii în care această artă s-a transmis din generație în generație. Rețetele lor nu au conservanți și alte adaosuri chimice, ceea ce face ca produsele să fie cu adevărat deosebit de gustoase. Meniul de la Casa Capșa dispune de produse clasice, produse fără zahăr sau fără gluten și chiar vegane.

Date de contact: Calea Victoriei 36, Sector 1; 0745 535 355

foto credit:Casa Capsa

Livrez Fericire
Livrez Fericire are 3 locații în București sub numele Love You Choux. Specialitățile lor sunt Choux-urile și Cozonacii Grăsuți, iar atenția la detalii este desăvârșită. Noi am fost la cea pe de Calea Victoriei și am testat un Choux cu vișine și ciocolată deliciooos.

Date de contact: Calea Victoriei 136; 0372904150

foto credit:Livrez Fericire

Chocolat
Chocolat este una dintre cele mai apreciate cofetării din București, cu tradiție în inovație și calitate. Am fost încântați de gama largă de deserturi, inspirate din rețetele sofisticate franțuzești, și de spațiul elegant. Aici poți savura delicii dulci într-un cadru relaxant, perfect pentru o pauză dulce în inima orașului. Pe lângă deserturi, Chocolat îți pune la dispoziție și opțiuni pentru brunch, supe sau preparate potrivite cinei, deși specificul lor este, fără doar și poate, ciocolata.

Date de contact: Strada Episcopiei nr. 6; 0743 777 807

foto credit:Chocolat

French Revolution
French Revolution este paradisul eclerelor în București, cu 4 locații active la acest moment. Cu o varietate de arome și prezentări spectaculoase, fiecare vizită aici este o experiență culinară de neuitat. Eclerele sunt fresh, făcute în fiecare zi. Aromele care ni s-au părut nouă interesante au fost Choco Cerises Ameres și Orange et Gingembre.

Date de contact: Bulevardul Aviatorilor 8A

foto credit:French Revolution

Zelateria (Zexe Brasserie)
Zexe Braserie este locul perfect pentru a experimenta prăjituri românești reinterpretate. Fiecare desert are o poveste și o notă de originalitate. Ana Consuela, chef cofetar și fondatoarea acestei cofetării, și-a însușit misiunea de a reinventa cofetăria românească, pornind de la rețetele bunicii. Aici, papilele gustative dansează de la savarine și amandine contemporane pînă la macarons fine franțuzești. Atmosfera caldă și decorul elegant fac din această cofetărie un loc de neratat.

Date de contact: B-dul Aviatorilor nr. 65; 0786 778 777

foto credit:Zexe Brasserie

Mara Mura
Mara Mura este o cofetărie cu un renume de ‘fairytale bakery’, născută din pasiunea pentru combinarea gusturilor cu un strop de magie și inspirație. Aici găsești torturi care par a fi desprinse din povești, realizate cu măiestrie și atenție la detalii. Pe lângă rețetele clasice, Mara Mura te încântă și cu specialități unice care se schimbă în funcție de inspirația momentului, oferind mereu ceva nou și surprinzător. Ce ne-a impresionat în mod special este gama variată de opțiuni gluten-free și sugar-free, astfel încât oricine să se poată bucura de un desert delicios. Cu patru locații în București, fiecare cofetărie Mara Mura oferă o atmosferă caldă și primitoare, fiecare cu propria sa poveste fermecătoare. Indiferent de locația aleasă, vei fi întâmpinat cu zâmbete și arome încântătoare, transformând fiecare vizită într-o experiență memorabilă.

Date de contact: Str. Benjamin Franklin nr. 5; 0371 517 428

foto credit:Mara Mura

Tort de Bezea
După cum îi spune și numele, Tort de Bezea este o cofetărie specializată în deserturi pe bază de bezea. Bezelele lor sunt pur și simplu divine: crocante la exterior și moi la interior, oferind un contrast perfect de texturi. Bestseller-ul lor, rulada de bezea Pavlova, este absolut mi-nu-na-tă – ne lasă gura apă numai când scriem despre ea! Cu un echilibru perfect între dulceața bezelei și prospețimea fructelor de pădure, acest desert este o adevărată capodoperă. Fiecare detaliu al prezentării este atent gândit, transformând fiecare prăjitură într-o operă de artă comestibilă. Atmosfera plăcută și decorul elegant completează perfect experiența, făcând din Tort de Bezea un loc de neratat pentru toți iubitorii de dulciuri.

Date de contact: Strada Roma nr. 5; 0757 070 340

foto credit: Tort de Bezea

Centro Cakes
Centro Cakes, situată în incinta hotelului Sheraton din București, este o cofetărie de lux care reușește să impresioneze prin eleganță și rafinament. Fiecare desert este o adevărată operă de artă culinară, realizată cu ingrediente de cea mai înaltă calitate și prezentată impecabil. Torturile și prăjiturile lor sunt renumite pentru gustul desăvârșit și aspectul spectaculos. Unul dintre deserturile noastre preferate este Cheesecake-ul cu zmeură fără gluten și fără zahăr. Atmosfera sofisticată a hotelului Sheraton se reflectă în fiecare detaliu al cofetăriei Centro Cakes.

Date de contact: Calea Dorobanți 5-7; 021 599 8486

foto credit:Sheraton Hotel

Periplul nostru dulce prin București a fost o adevărată aventură a gusturilor și texturilor, fiecare cofetărie oferind ceva special și unic. De la torturile rafinate ale Casei Capșa la bezelele delicate de la Tort de Bezea, am savurat deserturi care ne-au încântat și surprins în mod plăcut. Fie că ești un fan al clasicelor reinterpretate, al inovațiilor moderne sau al rețetelor tradiționale, Bucureștiul are ceva de oferit pentru fiecare iubitor de dulce. Acestea sunt recomandările noastre, dar cu siguranță ai și tu câteva locuri preferate cu deserturi rafinate în București (și nu numai) pe care ne-ar face mare plăcere să ni le împărtășești.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook0