Shard Boutique Hotel – Brașov
Brașovul, cunoscut pentru turnurile sale gotice, porțile medievale și piețele vibrante, oferă mixul perfect între frumusețea naturii și intrigile istorice, fiind destinatia perfectă pentru călătorii care prețuiesc atât serenitatea, cât și explorarea urbană. Și, pentru ca escapada în Brașov să fie perfectă, este nevoie și de o cazare pe măsură. Iar Shard Boutique Hotel, așezat la poalele Muntelui Tâmpa, în cea mai pașnică zonă a orașului Brașov, se afirmă ca destinația ideală pentru cei în căutare de liniște, oferind, în același timp, acces ușor la bogatul patrimoniu istoric și cultural al orașului.
Shard Boutique Hotel se distinge nu doar prin locația sa privilegiată, ci și prin touch-ul personal pe care-l capătă, rezultând din implicarea dedicată a proprietarului în fiecare detaliu al designului și al amenajării.
Shard Boutique Hotel pune la dispoziția oaspeților șapte camere elegante și confortabile, dotate cu paturi queen-size, băi proprii, smart TV-uri, iar unele dintre ele și cu grădină.
Structura cazării este gândită cu grijă:
▪️ Două camere la subsol și o grădină comună echipată cu zonă de barbecue
▪️ Parterul găzduiește încă două camere, alături de un living cu ferestre panoramice, o zonă de luat masa, un șemineu, o chicinetă și acces la o terasă cu un view spectaculos.
▪️ Trei camere romantice la mansardă, fiecare având cadă în cameră, terasă și ferestre deasupra patului.
În ciuda senzației de retras, Shard Boutique Hotel este la doar 15 minute de mers pe jos de centrul istoric al Brașovului, cu repere precum Biserica Neagră, Piața Sfatului și Prima Școală Românească. Această apropiere facilitează pentru oaspeți alternanța între repausul plăcut la hotel și tururi captivante ale locațiilor istorice ale orașului.
Printre facilitățile suplimentare la Shard Boutique Hotel se numără locuri de parcare gratuite, terasa, grădina și bucătăria complet echipată. Opțiunea de mic dejun zilnic este disponibilă pentru un tarif de 50 lei/zi/persoană și puteți alege seara, dintr-un meniu variat, ce doriți să serviți a doua zi dimineață. Fie că sunteți atrași de farmecul istoric al Brașovului sau aveți nevoie de o escapadă pașnică din agitația cotidiană, Shard Boutique Hotel este locația ideală. Fiecare colț al hotelului este gândit meticulos pentru a asigura intimitate, confort și o experiență fără cusur.
Iar dacă ajungeți în Brașov, nu trebuie să ratați următoarele 10 obiective turistice:
Piața Sfatului este situată în centrul orașului și oferă o priveliște superbă, găzduind o mulțime de clădiri cu arhitectură de origine germanică. În Piața Sfatului puteți lua masa la unul dintre multele restaurante și cafenele luxoase sau puteți lua parte la evenimentele artistice și culturale ce se desfășoară acolo. În Piața Sfatului se găsesc și Casa Sfatului, Biserica Adormirea Maicii Domnului și Muzeul Mureșenilor.
Biserica Neagră este emblema orașului Brașov și este situată la câteva minute de mers pe jos de Piața Sfatului. Construcția pentru Biserica Neagră a durat aproape 100 de ani, fiind finalizată în anul 1477, iar în anul 1689 a fost distrusă parțial de un incendiu, fapt căruia i se datorează și numele bisericii. În interiorul Bisericii Negre se află cea mai importantă colecție de covoare orientale din sud-estul Europei, mare parte dintre covoare fiind dobândite din donațiile vizitatorilor. Biserica Neagră este cel mai mare lăcaș de cult în stil gotic din sud-estul Europei, are o capacitate de 5000 de persoane și măsoară 90 de metri lungime și 37 înălțime.
Strada Sforii este situată între străzile Cerbului și Poarta Schei și a servit inițial drept culoar de trecere pentru pompieri. Strada Sforii este cea mai îngustă stradă din Brașov și a treia din Europa, având o lungime de 83 de metri, însă o lățime de doar 1,4 metri.
Telecabina Brașov Tâmpa a fost dată în folosință în anul 1971 și face legătura dintre orașul situat la poalele Tâmpei și vârful masivului. Telecabina parcurge zilnic traseul cu o lungime totală de 573 metri, iar o călătorie durează mai puțin de 3 minute. Din vârful masivului se poate admira priveliștea panoramică a orașului Brașov și tot aici este și punctul de pornire pentru drumețiile montane.
Liceul Johannes Honterus din Brașov este una dintre cele mai vechi așezăminte de învățământ din România și funcționează ca gimnaziu superior evanghelic săsesc. Gimnaziul a fost fondat de către Johannes Honterus și funcționa în baza unui regulament școlar cu predare în limba germană.
Poarta Ecaterina este unicul monument din Brașov care și-a păstrat aspectul original până în prezent și al cărei nume provine de la mânăstirea de călugărițe ce se află acolo, pe strada Caterina. Inițial, monumentul a avut funcția de edificiu defensiv, fiind ulterior folosit ca un depozit. Deasupra intrării poate fi văzută stema orașului Brașov, iar în prezent în turnul porții sunt organizate expoziții de artă și istorie.
Muzeul de Etnografie deține o colecție de peste 21 000 de piese ce păstrează moștenirea lăsată de comunitățile rurale, fiind o adevărată comoară pentru patrimoniul cultural. Colecția cuprinde elemente din portul popular, ilustrate din ceramică, ouă incondeiate, icoane pictate pe sticlă, sticlărie, ce datează din secolele XVII-XX. Muzeul păstrează un caracter interactiv cu publicul său și organizează diverse activități și ateliere la care participă mai ales tinerii.
Cetatea Brașovului este un obiectiv turistic important situat pe Dealul Cetății. De-a lungul timpului, Cetatea Brașovului a avut rol de apărare, a servit ca închisoare și inclusiv ca depozit, fiind restaurată în jurul anului 1981. În prezent, în cadrul Cetății Brașovului funcționează un restaurant cu terasă, iar vizitatorii pot admira de acolo întreaga panoramă a Brașovului.
Turnul Alb a fost construit pentru funcția de apărare, este parte a fortificațiilor din Brașov și este cel mai înalt din oraș, măsurând 20 de metri. De-a lungul timpului, turnul a fost supus la mai multe procese de renovare, cele mai recente fiind între 2003-2005, când a fost modernizat total.
Turnul Negru este unul dintre cele 4 turnuri de observație ale Cetății Brașovului, fiind construit ca o fortificație independentă. Având o înălțime de 11 metri, turnul a supraviețuit unui număr de două incendii provocate de trăznete, primind astfel numele de Turnul Negru. În prezent, turnul este alb, deoarece a fost renovat, iar interiorul lui poate fi vizitat, găzduind expoziții ale Muzeului Județean de Istorie Brașov. Turnul oferă priveliști încântătoare și oportunitatea de a face niște poze foarte reușite.
Pentru informații și rezervări 🌏 Shard Boutique Hotel🌏.
Post Comments (1)