10 Obiective turistice din Brasov

brasov

Situat la o distanta de 184 de kilometri de Bucuresti, Brasovul este unul dintre cele mai frumoase orase din Romania care si-a valorificat istoria si care merita vizitat. Pe langa o multime de monumente si obiective turistice, Brasovul este cunoscut si datorita festivalului international “Cerbul de Aur” care se desfasura aproape anual in centrul orasului si care a gazduit artisti celebri precum: Toto Cutugno, Tom Jones, Ray Charles, Christina Aguilera, Pink, Kyle Minogue etc.

Daca ajungeti in Brasov, nu trebuie sa ratati urmatoarele 10 obiective turistice:

Piata Sfatului este situata in centrul orasului si ofera o priveliste superba, gazduind o multime de cladiri cu arhitectura de origine germanica. In Piata Sfatului puteti lua masa la unul dintre multele restaurante si cafenele luxoase sau puteti lua parte la evenimentele artistice si culturale ce se desfasoara acolo. In Piata Sfatului se gasesc si Casa Sfatului, Biserica Adormirea Maicii Domnului si Muzeul Muresenilor.

Biserica Neagra este emblema orasului Brasov si este situata la cateva minute de mers pe jos de Piata Sfatului. Constructia pentru Biserica Neagra a durat aproape 100 de ani, fiind finalizata in anul 1477, iar in anul 1689 a fost distrusa partial de un incendiu, fapt caruia i se datoreaza si numele bisericii. In interiorul Bisericii Negre se afla cea mai importanta colectie de covoare orientale din sud-estul Europei, mare parte dintre covoare fiind dobandite din donatiile vizitatorilor. Biserica Neagra este cel mai mare locas de cult in stil gotic din sud-estul Europei, are o capacitate de 5000 de persoane si masoara 90 de metri lungime si 37 inaltime.

Strada Sforii este situata intre strazile Cerbului si Poarta Schei si a servit initial drept culoar de trecere pentru pompieri. Strada Sforii este cea mai ingusta strada din Brasov si a treia din Europa, avand o lungime de 83 de metri, insa o latime de doar 1,4 metri.

Telecabina Brasov Tampa a fost data in folosinta in anul 1971 si face legatura dintre orasul situat la poalele Tampei si varful masivului. Telecabina parcurge zilnic traseul cu o lungime totala de 573 metri, iar o calatorie dureaza mai putin de 3 minute. Din varful masivului se poate admira privelistea panoramica a orasului Brasov si tot aici este si punctul de pornire pentru drumetiile montane.

Liceul Johannes Honterus din Brasov este una dintre cele mai vechi asezaminte de invatamant din Romania si functioneaza ca gimnaziu superior evanghelic sasesc. Gimnaziul a fost fondat de catre Johannes Honterus si functiona in baza unui regulament scolar cu predare in limba germana.

Poarta Ecaterina este unicul monument din Brasov care si-a pastrat aspectul original pana in prezent si al carei nume provine de la manastirea de calugarite ce se afla acolo, pe strada Caterina. Initial, monumentul a avut functia de edificiu defensiv, fiind ulterior folosit ca un depozit. Deasupra intrarii poate fi vazuta stema orasului Brasov, iar in prezent in turnul portii sunt organizate expozitii de arta si istorie.

Muzeul de Etnografie detine o colectie de peste 21 000 de piese ce pastreaza mostenirea lasata de comunitatile rurale, fiind o adevarata comoara pentru patrimoniul cultural. Colectia cuprinde elemente din portul popular, ilustrate din ceramica, oua incondeiate, icoane pictate pe sticla, sticlarie, ce dateaza din secolele XVII-XX. Muzeul pastreaza un caracter interactiv cu publicul sau si organizeaza diverse activitati si ateliere la care participa mai ales tinerii.

Cetatea Brasovului este un obiectiv turistic important situat pe Dealul Cetatii. De-a lungul timpului, Cetatea Brasovului a avut rol de aparare, a servit ca inchisoare si inclusiv ca depozit, fiind restaurata in jurul anului 1981. In prezent, in cadrul Cetatii Brasovului functioneaza un restaurant cu terasa, iar vizitatorii pot admira de acolo intreaga panorama a Brasovului.

Turnul Alb a fost construit pentru functia de aparare, este parte a fortificatiilor din Brasov si este cel mai inalt din oras, masurand 20 de metri. De-a lungul timpului, turnul a fost supus la mai multe procese de renovare, cele mai recente fiind intre 2003-2005, cand a fost modernizat total.

Turnul Negru este unul dintre cele 4 turnuri de observatie ale Cetatii Brasovului, fiind construit ca o fortificatie independenta. Avand o inaltime de 11 metri, turnul a supravietuit unui numar de doua incendii provocate de traznete, primind astfel numele de Turnul Negru. In prezent, turnul este alb, deoarece a fost renovat, iar interiorul lui poate fi vizitat, gazduind expozitii ale Muzeului Judetean de Istorie Brasov. Turnul ofera privelisti incantatoare si oportunitatea de a face niste poze foarte reusite.

Iar pentru cazare, nu uitati de recomandarile noastre: Villa V, Casa Sedra și Wood House.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook