Top 10 locuri de vizitat in Romania

mocanita maramures

Romania, tara noastra minunata, cu peisaje mirifice desprinse parca din basme, cu oameni primitori si gospodari, cu o mancare traditionala delicioasa, cu multe traditii, obiceiuri si cu legende cunoscute in intreaga lume.

Iata, mai jos, o serie de motive pentru care trebuie sa vizitati Romania

1. Castelele din Romania, sursa de istorie si cultura a tarii:
Castelul Peles, Castelul Bran, Castelul Corvinilor, Castelul Cantacuzino, Castelul Tepes si lista este foarte lunga.

2. Bucovina este una dintre cele mai frumoase regiuni istorice din nordul Romaniei, ce cuprinde 11 orase din tara noastra (Campulung Moldovenesc, Gura Humorului, Suceava, Vatra Dornei, Vicovu de Sus, Cajvana, Frasin, Radauti, Siret, Solca si Milisauti) si 7 orase din Ucraina. Bucovina este recunoscuta pentru frumusetea peisajelor, pentru multimea satelor pitoresti, pentru suita de manastiri si biserici cunoscute peste tot in Romania si pentru mestesugarii care duc mai departe traditia si dau nastere unor obiecte absolut superbe: vase din ceramica, tesaturi traditionale, oua incondeiate, sculpturi in lemn etc.

3. Parcul National Retezat, un colt de rai pe pamant, este unul dintre cele mai bogate si diverse parcuri de pe teritoriul Romaniei. Parcul National Retezat este locul unde natura nu a avut de suferit de pe urma interventiei omului, aici putand fi gasite 1190 de specii de plante, 90 de specii de plante endemice care nu mai pot fi vazute nicaieri, peste 185 de specii de pasari si multe animal

4. Maramures – Este deja binecunoscut faptul ca Maramures este una dintre cele mai frumoase regiuni din tara noastra care si-a pastrat autenticitatea, traditiile si obiceiurile. In Maramures, timpul parca sta in loc, peisajele sunt de vis, in sate inca mai vezi oameni imbracati in port popular, te poti plimba cu Mocanita si te poti bucura de o liniste deplina la manastiri.

5. Cu o lungime de aproximativ 151 km, Transafagarasanul este cel mai spectaculos drum din Romania si poate chiar din intreaga lume, ce traverseaza Muntii Fagarasului. Chiar si Jeremy Clarkson, membru in echipa emisiunii Top Gear de la BBC, dupa ce a testat 3 masini de viteza pe Transfagarsan in anul 2009, a afimat ca Transfagarasanul este cel mai bun drum din lume si ca ar ramane in Romania pentru totdeauna.

6. Situat la o distanta de 184 de kilometri de Bucuresti, Brasovul este unul dintre cele mai frumoase orase din Romania care si-a valorificat istoria si care merita vizitat. Pe langa o multime de monumente si obiective turistice, Brasovul este cunoscut si datorita festivalului international “Cerbul de Aur” care se desfasura aproape anual in centrul orasului si care a gazduit artisti celebri precum: Toto Cutugno, Tom Jones, Ray Charles, Christina Aguilera, Pink, Kyle Minogue etc. Daca ajungeti in Brasov, nu trebuie sa ratati: Biserica Neagra, Piata Sfatului, Strada Sforii si Cetatea Brasovului.

7. Sighisoara – situata la o distanta de 300 de kilometri fata de Bucuresti, este un loc in care iti incarci bateriile si in care istoria s-a scris pe fiecare straduta ingusta din aceasta cetate. In Sighisoara s-a nascut Vlad Tepes, alias Dracula, iar de numele orasului se leaga si numele lui Hermann Oberth, cunoscut ca unul dintre parintii astronomiei si ai rachetei. Tot de aici se trage si numele arhitectului Anca Petrescu, cea care a realizat Casa Poporului din Bucuresti.

8. Delta Dunarii este a doua ca marime si cea mai bine conservata dintre deltele europene. In anul 1991, Delta Dunarii a intrat in Patrimoniul Mondial Unesco, fiind clasificata ca rezervatie a biosferei la nivel national in Romania si ca parc national in taxonomia internationala a Uniunii Internationale pentru Consevarea Naturii. In Delta Dunarii exista peste 320 de specii de pasari foarte interesante si rar intalnite, precum pelicani, egrete si cormorani, 133 de specii de pesti, peste 2400 de specii de insecte si aproximativ 1830 de specii de copaci. Toate acestea fac din Delta Dunarii un loc special, ce merita conservat si vizitat.

9. Bucuresti – capitala Romaniei, este un oras ce ascunde o multime de locuri superbe, ce abia asteapta sa fie descoperite, motiv pentru care a fost numit si “Micul Paris”. Bucurestiul va pune la dispozitie muzee dintre cele mai diverse, cladiri cu o arhitectura impunatoare, locuri de distractie si parcuri superbe. Daca ajungeti in Bucuresti, nu trebuie sa ratati Palatul Parlamentului, Palatul CEC, Muzeul Satului, Parcul Herastrau, Centrul Vechi etc.

10. Statuia lui Decebal este cea mai inalta sculptura in piatra din Romania, situata pa malul stancos al Dunarii, intre localitatile Eselnita si Dubova. Statuia lui Decebal este inalta de 55 de metri si lata de 25 de metri, concurand cu Statuia Libertatii din SUA, fiind cu doar 6 metri mai mica decat aceasta.

sursa foto: shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook