Top 8 Crame cu degustare de vin din România

Odată cu venirea toamnei, când strugurii sunt culeși cu grijă pentru a fi transformați în vinuri deosebite, este momentul perfect să-ți programezi o excursie la cele mai impresionante crame cu degustări din România. De la Crama de Piatra până la Avincis și Drăgași, România are o bogată tradiție viticolă și o varietate de locuri minunate unde poți descoperi aromele și poveștile din spatele fiecărui pahar de vin.

Crama de Piatră

Începem călătoria noastră în lumea vinurilor românești la Crama de Piatra, un loc care te va cuceri nu doar cu vinurile sale premiate, ci și cu peisajul impresionant. Aici, poți degusta o gamă variată de vinuri, de la roze delicate la vinuri roșii puternice, însoțite de delicioasele preparate culinare locale. Crama de Piatra oferă și o experiență completă de cazare pentru turiști. Așadar, poți să își prelungești șederea și să te bucuri pe deplin de tot ceea ce oferă acest colț de rai viticol. Fie că ești un pasionat al vinurilor sau doar vrei să te relaxezi în mijlocul naturii, Crama de Piatra are tot ce îți dorești pentru o escapadă perfectă la doar 1h de București.

Despre experiența noastră de la Crama de Piatră poți citi aici.

Adresă: Vadu Săpat 173, Comuna Vadu Săpat

Date de contact: +40 721 403 590; cramadepiatra@yahoo.com

Crama Avincis

Crama Avincis este o adevărată comoară a viticulturii românești. Cu o istorie bogată, începând cu anul 1927, deschisă publicului din 2011, și o pasiune pentru vinuri de înaltă calitate, acest loc te va impresiona cu vinurile sale premiate la nivel internațional. Printre cele mai apreciate vinuri de la Crama Avincis se numără Feteasca neagră, Feteasca alba, Feteasca regala, Novac si Negru de Dragasani.

Domeniul oferă și sejururi turistice complete, cu cazare la Vila Dobrușa, mese, degustări de vinuri, vizitarea cramei și plimbări în viile întinse pe 43 de hectare. Fiecare cameră este denumită după un vin. În ce cameră vrei să stai?

Adresă: Domeniul Viticol Vila Dobrușa; Strada Valea Caselor nr. 1A, Drăgășani

Date de contact: +40 722 332 867; +40 751 199 416; crama.avincis@avincis.ro

Domeniul Drăgași

La doar 2 ore și jumătate de condus de București, te întâmpină cele 7 hectare de vie cu struguri din soiurile: Cabernet Franc, Merlot, Pinot Gris și Sauvignon Blanc, din care ies cele două game de vinuri nobile: Arhon și Pelerin. Poți alege dintre 4 pachete de degustări, iar dacă îți dorești să îți extinzi sejurul în lumea vinurilor, Domeniul Drăgași dispune de 7 camere duble, ideale pentru orice tip de evadare: în cuplu, familie, cu grupul de prieteni sau solo. De asemenea, Domeniul Drăgași găzduiește cu drag evenimente private sau corporate.  

Date de contact: rezervari@domeniul-dragasi.ro; +40 766 995 929.

Adresă: Str. Dealul Olt, Drăgășani

Crama Știrbey

Cu o istorie impresionantă și vinuri premiate, Crama Știrbey este un loc de referință pentru iubitorii de vinuri, înființată acum mai bine de 300 de ani. Aici, poți degusta vinuri produse din soiuri rare și tradiționale românești și te poți bucura de vizite ghidate în vie și în cramă. Fiecare soi de strugure este vinificat separate, păstrând astfel calitățile pure individuale și creând vinuri de excepție. Iar dacă îți dorești să te cazezi pentru a te bucura pe deplin de natură, cei de la cramă te pot ajuta să găsești cea mai bună cazare în zonă.

Date de contact:  +40 751 252 272; office@stirbey.com

Adresă: Str. Dealul Olt, Drăgășani

Cramele Recaș

Cramele Recaș reprezintă o adevărată perlă a viticulturii din Banat și se bucură de o reputație remarcabilă în ceea ce privește producția de vinuri de calitate superioară. Povestea Cramelor Recaș datează încă din 1447, iar în prezent au 1200 de hectare de viță de vie, 20 de soiuri de struguri și 56 de tipuri de vin, fiind cei mai mari producători de vin din țară. Vinurile lor au peste 280 de medalii internaționale, iar vinificatorii lor sunt 2 dintre cei mai buni 100 din lume. Domeniile se vizitează de Luni până Vineri între orele 10:00 și 16:30, în grupuri de minim 4 persoane, cu rezervare în prealabil. Vizita include plimbare în cramă și vie, iar în funcție de pachetul ales, degustare de vinuri și gustări. Este cu siguranță un loc pe care trebuie să-l vizitezi pentru a te bucura de arome autentice ale vinurilor românești și pentru a experimenta farmecul toamnei în Banat.

Date de contact: +40 744 366 146

Cramele Cotnari

Cu o istorie de peste 2000 de ani, această cramă desăvârșită poartă însemnătatea vinului tradițional românesc. Prima distincție internațională a cramei datează din vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Crama Cotnari este cunoscută în special pentru vinurile albe, Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă. Cel mai vechi vin din cramă este din anul 1956. Vizita se poate face în grupuri de minim 10 persoane, cu 7 pachete diferite de degustare, vizită în cramă, gustări și muzică live.

Date de contact: 0757 056 700; turism@cotnari.ro.

Crama Rotenberg

Crama Rotenberg este înființată în lăcașul unei vechi crame, Crama Veche 🙂, în 2007, cu un set de reguli de construcție bine stabilite, cu 2 beciuri suprapuse ce permit un flux tehnologic gravitațional în care vinul nu este afectat de pompe. În cadrul vizitei, se pot vizita inclusiv beciurile în care vinul se maturează în butoaie si poți opta pentru un „workshop de cupajare”, în care îți cupajezi propriul vin, chiar și cu etichetă proprie.

Date de contact: 0758 997 700; 0758 997 702; degustari@rotenberg.ro

Adresă: Ceptura de Jos nr. 509

Crama LacertA

Piesa centrală a cramei LacertA este Conacul Dorobantu, ce privește de la înălțime dealurile întinse, pline de viță de vie. Din cele 72 de hectare ale cramei se produce vin de cea mai înaltă calitate, premiate cu aur la mai multe concursuri internaționale. Vinul se păstrează in butoaie speciale, din lemn de stejar provenit din mai multe țări, precum Franța, Ungaria, SUA, Rusia și România. Cei de la crama LacertA folosesc natura ca ingredient „secret” în manufacturarea vinurilor, pentru a maximiza potențialul fiecăruia și a „îmblânzi” procesarea strugurilor. În cadrul vizitei, vei vedea care este procesul de pregătire a vinurilor, te vei putea plimba prin podgoriile LacertA, vei vizita vedea beciul ingenios construit și crama în care sunt depozitate vinurile, și, desigur, vei degusta vinurile și îți vei alege favoritul. Nu oferă cazare, însă te pot ajuta cu recomandări locale, în apropiere de locația lor.  

Date de contact: +40 374 887 474; office@lacertawinery.ro

Adresă: Fintești 434, jud. Buzău

Cu aceste 8 crame uimitoare din România, toamna devine momentul perfect pentru a te bucura de aromele vinurilor locale și de frumusețea peisajelor viticole. Indiferent de alegerea ta, vei avea parte de o experiență magică de sezon. De la crame cu tradiții bogate, de mii de ani, până la crame recent înființate, dar care excelează în măiestria vinurilor, fiecare din acestea te vor cuceri cu siguranță. În timp ce soarele toamnei strălucește deasupra podgoriilor, poți să te bucuri de degustări de vinuri fine și să te lasi purtat de povestea și pasiunea din spatele fiecărui pahar. Fiecare cramă are propria sa magie și farmec, dar toate te invită să descoperi aromele și culorile unei toamne autentice în România. Așadar, ia-ți timp pentru o escapadă și lasă-te captivat(ă) de toate minunile pe care aceste crame le oferă.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook