Reteta musaca de cartofi cu sos Bechamel

Musaca cu carne si sos bechamel

Reteta simpla de musaca

In ultima vreme, de cand m-am apucat eu de gatit, asa cum va tot povesteam si in niste articole anterioare, am experimentat fel si fel de retete, insa am evitat sa fac musaca, nu stiu de ce aveam intiparita in cap ideea ca este un fel de mancare tare dificil. Pana acum cateva zile, cand mi-am luat inima in dinti si am zis ca trebuie sa incerc, indiferent de rezultat. Asa ca mi-am pus laolalta toate ingredientele necesare, am dat un telefon scurt pentru cateva sfaturi si m-am apucat de treaba, evident, dupa o reteta simplificata, cum fac de obicei); spre surprinderea mea, a iesit o musaca cu sos Bechamel excelenta si nu a fost deloc greu de facut.

Ingrediente (pentru 4-5 portii):

  • 6 cartofi mai mari;
  • ½ kg carne toccata;
  • 2 morcovi de dimensiuni medii;
  • 1 ceapa;
  • 200-300 gr pasta de tomate;
  • 200 gr smantana;
  • 2 oua;
  • cateva linguri de cascaval ras;
  • sare;
  • praf de patrunjel.

 

Cum se prepara musacaua

Se curata cartofii si se fierb cu putina sare, atentie insa, nu ii lasati la fiert foarte mult, pentru ca apoi se vor farama. Dupa ce s-au fiert, cartofii se taie felii, pe lung.

Intr-o tigaie, se pune la incins putin ulei, se adauga sarea, ceapa si morcovul si se calesc timp de cateva minute. Ulterior, se adauga si carnea tocata si se amesteca bine cu o lingura de lemn, pana isi pierde culoarea rosiatica. Urmatorul pas il reprezinta adaugarea prafului de patrunjel si a pastei de tomate, urmate de adaugarea a 2 cani de apa. Se amesteca totul bine si se las la fiert, pana ce apa incepe sa scada.

Intr-un vas separat, puneti cele 2 oua, smantana si cascavalul ras si amestecati-le pentru sosul Bechamel.

Dupa ce ati urmat toti pasii de mai sus, ungeti tava sau vasul pentru cuptor cu ulei sau unt si adaugati, in straturi, cartofii si carnea, pana la terminarea acestora. Pe deasupra,se toarna sosul Bechamel si se niveleaza pe toata suprafata vasului.Intregul preparat se introduce in cuptorul incalzit la 180 de grade si se lasa la facut 35-40 de minute.

Pofta buna!:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook0