Reteta simpla pentru briose cu branza
Briose delicioase cu branza si cascaval
Asa cum v-am mai povestit, nu imi plac retetele complicate, care necesita ingrediente nenumarate si ore in sir de pregatire. Astazi am incercat o reteta foarte simpla si rapida, din care au rezultat niste delicioase briose cu branza si cascaval.
Ingrediente (pentru 15 briose mici):
- aprox 200 gr de faina
- 200 gr de iaurt
- 2 oua
- 40 gr unt
- 1 lingurita de praf de copt
- 3 – 4 linguri de branza ras
- 3 linguri de cascaval ras
- 2 linguri de mozzarella rasa
- cateva rosii cherry
Cum se prepara briosele
Intr-un vas, se amesteca faina cu praful de copt, apoi se adauga si se amesteca, pe rand: iaurtul, ouale batute, untul topit si racit (atentie, untul trebuie neaparat topit pentru a se omogeniza cu restul aluatului). Se adauga apoi cascavalul, branza si mozzarella rase si se amesteca, din nou, pana obtineti o pasta omogena. Intreaga compozitie se toarna in formele pentru briose si pe deasupra se adauga cate o feliuta de rosie cherry. Se coc aproximativ 30 de minute, in cuptorul bine incalzit la 180 de grade.
Briosele se pot servi calde sau reci si sunt ideale atat pentru micul dejun, cat si pentru gustarea dintre mese sau pentru a fi luate la pachet la birou sau la scoala, dupa caz:).
Pofta buna!