Via 29 – un restaurant din Oradea ce nu trebuie ratat

Ciolan-de-miel-cu-spuma-de-cartofi-si-sos-brun

Via29 Oradea

Unul dintre cele mai frumoase orase din Romania este, la ora actuala, Oradea – efectiv ai impresia ca te afli intr-un oras occidental, totul este ingrijit si arata impecabil – cladiri, hoteluri, restaurante, iar oamenii sunt amabili si binevoitori etc.
Noi am descoperit Oradea in anul 2018, cand am ajuns acolo datorita unui proiect pentru care lucram – un video de promovare a orasului. Astfel, am avut si oportunitatea de a cunoaste managerii unor hoteluri si restaurante pe care le-am inclus in proiect, acestea fiind, evident, cele de top din Oradea.
Gandul ne-a ramas la restaurantul Via 29 (unde am revenit si in 2019), un restaurant ce se axeaza pe bucataria italiana si putin pe cea romaneasca, un restaurant cu feluri de mancare de “poezie”, probabil ca nu este o coincidenta ca se si afla pe strada Mihai Eminescu 😊.

Proprietarul si bucatarul sef al localului este Ovidiu Abrudan, un antreprenor tanar, care si-a inceput cariera in domeniul culinar de la 17 ani si a urcat incet, dar sigur, pe scara succesului. La inceput a lucrat ca ajutor de bucatar, apoi, dupa ce a castigat ceva experianta a plecat in strainatate timp de 12 ani sa se specializeze. S-a indragostit de bucataria italiana care il inspira si astazi, dar nu a uitat nici de bucataria romaneasca, de aceea a ales sa se intoarca in tara si sa combine cele 2 tipuri de gastronomie in conceptul Via29.
Restaurantul a prins viata in 2017 si a avut succes inca din prima zi, Ovidiu pregatind atat preparate pentru masa de zi cu zi, cat si preparate speciale pe care, cu siguranta, nu le-ati mai intalnit in alta parte. Sau nu atat de gustoase. Chiar si acum cand scriu simt gustul pieptului de rata in sos de zmeura😂.

Pentru ca “ne-am pus bine cu gazda”, Ovidiu ne-a invitat la restaurant si in 2019 cand am revenit in Oradea si, de data aceasta, am gasit meniul schimbat si a ales sa ne surprinda cu mai multe preparate, pe principiul “putin din toate”. Asa ca, ne-am delectat cu:

  • bruschete mixte
  • muschiulet de porc cu spuma de cartofi dulci
  • ciolan de miel cu spuma de cartofi si sos brun
  • Tagliolini cu vita la cuptor
    Iar la desert ne-a rasfatat cu papanasi cu crema de vanilie si sirop de fructul pasiunii si cheescake cu zmeura. Asa e ca v-am facut pofta? Daca da, acum stiti deja unde gasiti aceste preparate minunate si, in curand, Ovidiu deschide si o a doua locatie in Santandrei, unde abia asteptam si noi sa ajungem, speram cat de curand.
Bruschete mixte
Muschiulet de porc cu spuma de cartofi dulci
Papanasi cu crema de vanilie si sirop de fructul pasiunii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial