Reteta scalopina cu pui
Trebuie sa ma semnez in acest articol ca sa nu ziceti ca eu nu mai gatesc, semnat:Andrei.
Daca Alexandra v-a prezentat o reteta de post, tocanita cu ciuperci, eu va prezint o reteta tot cu ciuperci, dar la polul opus: scalopina cu pui
Am descoperit aceasta reteta delicioasa in Constanta pe la varsta de 20 de ani, pregatita de o prietena de familie, constanteanca. Nu stiu daca reteta e originara din Dobrogea sau din Italia :)), dar asta e mai putin important.
Magnifica si foarte simplu de gatit, scalopina necesita urmatoarele ingrediente (pentru 2 portii):
- 1 piept pui, aproximativ 250 de grame;
- 200 de grame de ciuperci din conserva( eu pun ciuperci din conserva din 2 motive: imi plac mai mult la gust si, in plus, adaug si 3-4 linguri de zeama in mancare);
- 400 grame de smantana;
- 1 lingura cu varf de faina;
- Sare dupa gust, dar va dau un pont: adaugati putin mai multa sare fata de o mancare obisnuita pentru ca si smantana, si ciupercile sunt alimente mai dulci.
- Piper (dupa gust).
Cum se prepara
Intr-un bol se pun cele 400 de grame de smantana, se adauga faina si se amesteca pana se obtine o pasta omogena. Pieptul de pui taiat bucatele se pune la fiert cu sare si piper, intr-o cantitate de apa moderata, ástfel incat sa acopere puiul. Cand puiul este aproape fiert, se adauga ciupercile plus 2 – 3 linguri de zeama din conserva si se fierb si acestea impreuna cu puiul inca 5 – 7 minute. La final, se adauga pasta omogena obtinuta din smantana si faina si se fierb toate ingredientele inca 10 minute, amestecandu-se constant in mancare pentru a nu se prinde de vas.
Se poate servi cu paine sau mamaliga.
Pofta buna!