Palatul Bragadiru – un loc cu istorie in centrul capitalei

Va povesteam recent, intr-un articol, ca am iubit de mica povestile si filmele cu printi si printese si ca, intr-o vreme, visam sa am nunta la palat. Ei bine, nu a fost ea nunta la palat, dar tot nu m-am lasat, asa ca am facut sedinta foto de dupa nunta…ghiciti unde? La palat 🙂 – un palat situat in centrul Bucurestiului, Palatul Bragadiru.
Nu mai fusesem niciodata pana acum la Palatul Bragadiru, recunosc, il stiam doar din online si il admiram, motiv pentru care am decis sa avem acolo un shooting dupa nunta (in ziua nuntii eram mult prea coplesita de emotii si presata de timp ca sa am rabdarea necesara pentru o sedinta foto ca la carte, iar Andrei nu este oricum mare fan fotografii). Si, de indata ce am pasit in Palatul Bragadiru, am avut impresia ca am fost transpusa in atmosfera petrecerilor artistocratice de altadata, pentru ca intrega locatie este somptuoasa, luxoasa, cu o atentie deosebita acordata detaliilor.

Istoria Palatului Bragadiru
Istoria Palatului Bragadiru se leaga de numele lui Dumitru Marinescu Bragadiru, o figura emblematica a Bucurestiului din secolul al XIX-lea, ce a contribuit la dezvoltarea economica, arhitecturala si culturala a Capitalei din acea vreme. Bragadiru este cel care a construit prima retea de telefonie cu stalpi de telegraf din Romania, cel care a creat mai multe fabrici de bere si, bineinteles, Palatul Bragadiru.
Constructia ”Colosului”, asa cum numea Dumitru Marinescu Bragadiru palatul, a inceput in anul 1905, fiind gandit ca un loc de recreere, caci fabrica de bere avea nevoie si de un local langa, pentru oamenii care lucrau in aceasta industrie.
Compusa dintr-o spectaculoasa sala de bal, o biblioteca, o popicarie, numeroase camere, magazine si birouri ce functionau la parter, cladirea era o structura impresionanta ce imbina stilurile celor mai renumite cladiri ale timpului: Camera de Comert, Posta Romana, Casa de CEC-ul si cladirea Curtii Supreme de Justitie, toate construite in aceeasi perioada.
Din pacate insa, o data cu instaurarea regimului comunist, membrii familiei Bragadiru au fost aruncati in inchisoare, iar intreaga industrie romaneasca a fost nationalizata. Numele lui Dumitru Marinescu Bragadiru a fost spart cu lovituri de ciocan de pe frontonul fabricii, iar Colosul a fost redenumit Casa de Cultura Lenin. 55 de ani mai tarziu, in anul 2003, Palatul Bragadiru a fost revendicat de descendentii lui Dumitru Marinescu Bragadiru, fiind renovat si adus in forma sa actuala.

Palatul Bragadiru in prezent
Palatul Bragadiru se intinde pe o suprafata de 16.000 mp si functioneaza astazi ca un spatiu de evenimente (nunti, botezuri, evenimente culturale si corporate, sedinte foto-video). Pe langa interiorul absolut superb, Palatul gazduieste si o terasa si o gradina minunata, unde, in sezonul cald, au loc diverse evenimente si de unde se pot admira detaliile arhitecturii de peste un secol. In plus, incepand din vara aceasta, in incinta Palatului Bragadiru functioneaza si Teatrul Godot – ce poate fi mai frumos decat sa mergi la o piesa de teatru in incaperea unui palat?
Revenind la sedinta noastra foto, ca de acolo plecasem, pot sa va spun ca fiecare coltisor din palat este ofertant, instagramabil si va invit sa vedeti mai jos doar cateva dintre fotografiile realizate acolo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook0