Palatul Brukenthal din Avrig – Schönbrunn de Romania

Palatul Brukenthal

Stiti deja ca iubim sa calatorim si sa descoperim locuri noi de fiecare data, locuri cu traditie, istorie, poveste. Exact asa cum este si Palatul Brukenthal din Avrig, situat la o distanta de aproximativ 25 km de Sibiu.

Palatul Brukenthal din Avrig (a nu se confunda cu Palatul Brukenthal din Sibiu care este, in prezent, muzeu) a fost construit in 1788 si a reprezentat resedinta de vara a lui Samuel von Brukenthal, guvernator al Transilvaniei si promotor al culturii, artei si educatiei. De-a lungul istoriei sale de aproximativ 250 de ani, Palatul Brukenthal a cunoscut mai multi proprietari si a servit mai multor scopuri, fiind chiar si un sanatoriu ce a functionat pana in anul 2005.

Iar din anul 2011, Palatul Brukenthal a fost concesionat si renovat in parte, fiind astazi o unitate de cazare absolut superba, moderna, luxoasa, dar, pastrand in acelasi timp, aerul de odinioara. Palatul cuprinde mai multe parti:

  • Palatul baroc, situat in punctul cel mai inalt al orasului Avrig si orientat spre parc. Acesta nu a fost inca renovat, insa adaposteste doua incaperi muzeu si costume regale, pe care le puteti imbraca pentru a face fotografii.
  • Oranjeria, situata in mijlocul parcului de la Palatul Brukenthal. Oranjeria este principalul punct de atractie, intrucat a fost renovata la cele mai inalte standarde, cuprinde 14 camere, restaurantul si doua sali spatioase pentru evenimente. In restaurant puteti servi toate mesele, exista preparate pentru toate gusturile si sunt foarte bune. Noi am incercat pulpa crocanta de rata, steak-ul de vita, salatele si pastele, papanasii si prajitura Snickers. Si sa nu uit de minunata socata, preparata in-house.
  • Parcul, ce a pastrat in mare parte structura initiala si care este singura gradina monument din Transilvania de Sud. Parcul este foarte bine ingrijit si amenajat si arata minunat indiferent de sezon.
  • Vila Rozalia – o cladire situata in exteriorul palatului, ce a apartinut unei familii instarite din oras si a fost de curand transformata in unitate de cazare. Fiecare dintre cele 7 camere din Vila Rozalia poarta un nume si este decorata diferit, insa toate pastreaza un aer nobiliar, elegant. Noi am ales sa ne cazam in vila, in camera Ena.
  • Sala de fitness si piscina exterioara, deschisa doar in sezonul cald.

Si, pentru a oferi oaspetilor experiente cat mai placute, mai ales in aceasta perioada tensionata, conducerea Palatului Brukenthal a lansat doua super oferte: ”Biroul de la Palat”, in care schimbi fizic si mental biroul de acasa si vii sa lucrezi de la palat, in conditii excelente. Oferta este valabila de duminica pana vineri si cuprinde cazare in camera dubla deluxe, mic dejun si prosecco la primire, iar pretul este 390 ron/de persoana pentru 3 nopti si 490 ron/5 nopti. How cool is that?

Asadar, nu mai stati pe ganduri, rezervati o camera sau mergeti, pur si simplu, sa vizitati palatul si bucurati-va de cateva momente de liniste si relaxare, departe de agitatia urbana. Mai ales ca anul acesta este unul festiv, implinindu-se 300 de ani de la nasterea lui Samuel von Brukenthal.

post comments (2)

  1. O splendoare de domeniu! Habar nu aveam de existenta lui. Trebuie sa fac cumva sa ajung și eu aici, va mulțumesc pentru poze și prezentare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook0